Waarin verschilt de Lightsheer diodelaser van zogenoemde ‘flitslampen'?

salon.jpgIn verschillende klinieken en steeds meer ook door ondernemende schoonheidsspecialistes wordt gebruik gemaakt van flitslampen voor ontharingsdoeleinden. Deze apparaten werken niet met Laserlicht maar met gewoon intensief flitslicht. Dit licht bestaat uit verschillende golflengtes. Voor de ontharing zijn alleen bepaalde golflengtes geschikt. De overige golflengtes moeten worden uitgefilterd. Flitslicht is niet synchroon zoals Laserlicht en gaat alle richtingen uit net zoals licht van een gewone lamp. Hierdoor dringt het minder diep in de huid door. Dieper gelegen haarwortels reageren dan onvoldoende, waardoor niet het gewenste effect ontstaat.

 

laser.gif

Bekende IPL-systemen zijn o.a.; Ellipse, Quantum, Plasmalite en Aurora ELOS. Deze systemen zijn allen ontwikkeld na de laser en zijn vooral populair vanwege de veel lagere aanschafprijs en vanwege de mogelijkheid te variëren met golflengten, waardoor ook haarvaatjes en pigmentvlekken kunnen worden behandeld.
Het voordeel van IPL is dat door de voordeligere aanschaf van het apparaat, soms ook de behandel prijzen lager zijn. Met de grote kop claimt men tevens dat er sneller gewerkt kan worden, echter wordt dit ten dele tenietgedaan door de langzamere pulsfrequentie (oplaadtijd) van 1 shot per 2 tot 5 seconden.


Nadelen:

 1. Apparaten zijn moeilijker te bedienen door teruglopende energieopbrengst van oudere lampen. 
 2. Meestal geen direct gekoelde kop aanwezig, wat het comfort niet ten goede komt
 3. Door gebruik van diffuus licht (breed spectrum), minder effectief en dus (veel)meer behandelingen noodzakelijk.

Sommige IPL-systemen maken naast licht ook gebruik van geluidsgolven, radiofrequente energie. De claim is, dat hiermee grijze en blonde haren verwijdert kunnen worden. Er bestaat voor zover bekend, geen wetenschappelijke onderbouwing voor het permanente resultaat van deze methode.

De Lightsheer diodelaser zendt uit op een zuivere golflengte van 800 NM en kan mede door zijn hoge vermogen ook dieper gelegen haarwortels bereiken. Hierdoor kan ook worden onthaard op plaatsen waar flitslampen afhaken.
Het is inmiddels wel duidelijk dat flitslicht in het algemeen minder effectief is dan echte lasers zoals de Lightsheer diodelaser voor ontharen. Dat betekent dat er aanzienlijk minder behandelingen nodig zijn met Lightsheer, dan met flitslicht. Dat scheelt natuurlijk in de kosten.

Nadelen Lightsheer diode Laser:

 1. Niet geschikt voor haren waar nauwelijks pigment aanwezig is zoals, grijs, licht blond of rossig haar. (geldt ook voor IPL)
 2. Geen andere behandelingen dan ontharen mogelijk.

Voordelen Lightsheer diodeLaser:

 1. Speciaal ontwikkelt voor het verwijderen van ongewenste haargroei.
 2. Door de zuivere golflengte van 800NM gaat er geen licht verloren en is de effectiviteit optimaal.
 3. Korte oplaadtijd, 1 shot per 2 seconden dat de snelheid van de behandeling ten goede komt
 4. Ook geschikt voor getinte en negroïde huidtypen. 
 5. Permanent gekoelde laserkop (naast gel) wat door de cliënt als zeer comfortabel wordt ervaren.
 6. Beperkt aantal behandelingen noodzakelijk 3-6 (in tegenstelling tot IPL 6-10).
 7. Hierdoor vaak voordeliger dan andere methodes.

chill.jpgMet regelmaat worden de IPL en Laser in één adem genoemd, omdat beide methodes gebruik maken van lichttherapie. (Nd Yag-, Ruby-, Alexandrite lasers zijn niet ontwikkeld voor ontharen)
Ook zijn het vaak de behandelaars van de Flitslampen, die hun apparaat voor het gemak Laser noemen, omdat dit bekend en vertrouwd in de oren klinkt.
Na het lezen van al het bovenstaande weet u nu beter en kunt u een juiste afweging maken.

 

 

 

Vul onderstaande gegevens in en wij bellen u terug.

Powered by BreezingForms