Schimmelnagels of kalknagels

Wie heeft last van schimmelnagels of kalknagels?

Vraag het maar eens in uw omgeving, het lijkt wel alsof iedereen er last van heeft schimmelnagels, of kalknagels en dat terwijl het heel gemakkelijk te behandelen is.

Hoe loopt u schimmelnagels of kalknagels op?

Een dergelijke infectie kan opgelopen worden door een bezoek aan de sauna, zwembaden, gymlokalen en gemeenschappelijke douches (zoals bij de sportvereniging) enz.

Behandel schimmelnagels of kalknagels direct

Schimmelinfecties dringen het nagelbed binnen via de buitenrand van de nagel. Dergelijke infecties kunnen erg pijnlijk zijn, kunnen problemen geven bij het lopen en ziet er niet fraai uit. Dit kunt u voorkomen door de infectie direct te behandelen. Houdt uw nagels dus goed in de gaten. 

Schimmelnagels of kalknagels signaleren

Bij infecties is de geïnfecteerde nagel in eerste instantie geelwit van kleur. In een later stadium kan deze verkleuren gaat naar ondoorzichtig geelbruin, waarbij de gehele nagelplaat is aangetast. De nagel verhardt en wordt dik, en raakt verbrokkeld en wordt bobbelig. De nagel komt op den duur los van het nagelbed.
 

De behandeling van schimmelnagels of kalknagels

Tot op heden werden medicijnen voorgeschreven om de schimmelinfectie tegen te gaan, maar deze kunnen hevige bijwerkingen hebben. Een andere optie was om de schimmelnagels chirurgisch te laten verwijderen. Maar nu is er de schimmelnagellaser waarmee u effectief uw schimmelnagels of kalknagels kunt behandelen.
 

Hoe werkt het?

Met de revolutionaire Fox III, de schimmelnagellaser, kunnen schimmelnagelinfecties effectief behandeld worden. De laser warmt het nagelbed op tot een bepaalde temperatuur waardoor de schimmels vernietigd worden. De behandeling bestaat uit twee tot vier sessies.
De eerste twee sessies vinden in twee weken plaats, na acht weken is er een controle om te zien of er eventueel nog 2 behandelingen nodig zijn.
 

Resultaat:

Het resultaat van de behandeling is niet onmiddellijk zichtbaar. de geleidelijke groei naar een volledige gezonde nagel duurt tussen de 8 en 12 maanden.

Kalknagels

 
U komt niet in aanmerking voor een behandeling indien u
Diabetes patiënt bent
Epilepsie patiënt bent
Neuropathie (gevoelloze voeten of tenen hebt)

Na de behandeling

Na de behandeling is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om herinfectie te voorkomen. Neem bijvoorbeeld schone sokken mee. Deze moeten op tenminste 60 graden zijn gewassen. Behandel uw schoeisel met anti-schimmelspray.

Voorkomen van schimmelnagels of kalknagels

Zolang uw nagels nog niet volledig gezond zijn, zijn zij erg gevoelig voor nieuwe besmettingen. Daardoor is het heel belangrijk dat u zich tegen nieuwe infectiebronnen beschermt.
 
Behandel al uw schoeisel met anti-schimmelspray.
Na het douchen de zeepresten goed afspoelen. 
Droog uw voeten en handen goed af, ook tussen de tenen.
Draag slippers in openbare ruimtes, zoals doucheruimtes, sauna's en zwembaden.
Draag elke dag schone sokken, kousen, nylons
In de eerste maand na de behandeling twee keer per dag miconazolnitraat poeder/spray of een anti-schimmelcréme gebruiken (ook tussen de tenen).

Voordelen van de laserbehandeling:

  • De procedure is veilig.
  • Geen verdoving nodig.
  • Geen bijverschijnselen.
  • Geen pijnverschijnselen.
  • Geen schade aan de behandelde nagel en aan het omliggende weefsel.
  • U mag direct na de behandeling uw nagels lakken.
  • Geen herstelperiode na de behandeling noodzakelijk.

    Klik hier om onze website te bezoeken.